Virkningerne ved brug af Aloe Vet:


1) Sårheling
Aloe Vera virker på alle 3 stadier i sårhelingsprocessen
a) I inflammationsstadiet ved at blokere vasokonstriktive forbindelser og dermed forbedre microcirkulationen.
b) I proliferationsstadiet ved at holde læsionen fugtig og øge migrrationen af epidermale celler.
c) I remodulleringsstadiet ved at fremme collagenssyntesen og hæmme nedbrydningen af collagen samt stabilisering af de lysosomale enzymer.

2) Inflammationsdæmpende
Inflammatuionstilstande uden egentlige sår, som det ses ved solskoldning, forfrysning og en del allergiske reaktioner, dæmpes særdeles hurtigt.

3) Analgesi
Aloe Vera´s analgetiske effekt skyldes sandsynligvis indholdet af salicylsyre og bradykinase. Den analgetiske effekt er især blevet udnyttet ved forbrændinger (egentlige brandsår samt solskoldninger) Veterinært: solskoldede koyvere og hestemuler, samt efter afhorning og fryse/brændemærkning.

4) Antibiotiske egenskaber
Aloe Vera er baktericidt overfor f.eks. S. agalactiae, bakteriostatisk overfor f.eks. S. aureus, S. pyogenes, E. coli.

5) Immunmodulering
Et i rækken af aktive stoffer i Aloe Vera er Acemannan, der har en direkte virkning på immunsystemets celler, macrofager, monocyter, T-killerceller samt stimulerer det humorale systems antistofproduktion.

6) Carrier
Aloe vera virker som bærer af en række andre stoffer. Det er dette der udnyttes ved at tilsætte Aloe Vera til diverse kosmetiske produkter.

OBS: Ved lav koncentration er det kun carriereffekten, der udnyttes. I AloeVet produkterne er Aloe Vera koncentrationen meget høj, således at også Aloe Vera'ens andre egenskaber ( ovenfor 1) -5))) udnyttes.

 

 
  Tilbage